7. – 10. april 2017
Daugavpils, Latvija

Predstavnika Združenja EPEKA, soc. p., Andi Janković in Špela Bojčič, sta se udeležila APV sestanka, ki je potekal v mestu Daugavpils, Latvija.

 

Projekt “Sen kresne noči” (Midsummer Night’s Dream), ki na podlagi proučevanja praznovanj praznikov v raznolikih evropskih regijah spodbuja solidarnost in sprejemanje drugačnosti ter kulturnih razlik. Aktivnosti v okviru projekta bodo potekale od 16. do 25. junija 2017 v Daugavpilsu.

Ključni cilji projekta:

  • spodbujati medkulturne odnose in spoznavati različna praznovanja poletnega solsticija po Evropi
  • organizirati projektne aktivnosti in uporabljati neformalne učne metode
  • zagotoviti združevanje, razvoj in izobraževanje udeležencev
  • poskrbeti za skupinske in individualne aktivnosti med projektom
  • sodelovati pri organizaciji festivalu solsticija v Daugavpilsu
  • izobraževati udeležence o različnih tradicijah in običajih povezanih s solsticijem ter praznovati stari latvijski festival solsticija v večkulturnem kontekstu

 

Projekt bo potekal v latvijskem mestu Daugavpils, ki leži v vzhodni Latviji ob reki Daugava. Za prestolnico Rigo je s 100.000 prebivalci to drugo največje latvijsko mesto. Mesto je ključno kulturno središče vzhodne Latvije z bogato zgodovino in mnogimi znamenitostmi. Več o lokaciji lahko najdete tukaj. Pri projektu bo sodelovalo 30 udeležencev iz šestih držav, ki bodo sodelovali pri raznolikih projektnih aktivnostih: spontani ulični nastopi, diskusije, izleti, prezentacije, predavanja, nabiranje zelišč, delavnice povezane s solsticijem, pokušine lokalne hrane idr.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, stefan@epeka.si, koordinator projekta: Daugavpils jauniešu savienība, Latvija.

Mladinski program Združenja EPEKA, so.p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino. Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.