13. september 2016
EPEKA, Koroška c. 8

Združenje EPEKA, so. p., vabi na predstavitev EU v očeh pripravnika, ki bo v torek, 13. septembra, v prostorih Združenja EPEKA v Mariboru. Svoj pogled na EU bo predstavil pripravnik Naprednega zavezništva S & D v Evropskem parlamentu, Žiga Štajnbaher.

Evropa je vsekakor na razpotju. Perspektive EU in delovanje Evropskega parlamenta so velikokrat zamegljene. Težave in problemi obsežne birokracije se vidno odražajo. Dolgi, velikokrat predlogi procesi odločanja postajajo stalnica. Mnoge evropske direktive in odločitve so ljudem nerazumljive.

Vse to in še več nam bo predstavil pripravnik Naprednega zavezništva S & D v Evropskem parlamentu, Žiga Štajnbaher, ki je mesto Maribor zamenjal za 5-mesečno bruseljsko prakso med septembrom 2014 in februarjem 2015.

Predstavil bo delovanje Odbora CULT, ki pokriva izobraževanje, človekove pravice, mlade in kulturo. Predstavil bo delovne navade institucije, delavnik, dinamiko vsakdana in učinke pariških dogodkov (Charlie Hebdo) na delovanje Evropskega parlamenta. To in še mnogo več …

Vabljeni.