4. julij 2016
Galerija EPEKA, Koroška cesta 8, Maribor

V ponedeljek, 4. julija 2016, ob 19. uri bo v Galeriji EPEKA v Mariboru odprtje fotografske razstave mlade bolgarske avtorice Zlatine Tochkove.

Zlatina Tochkova je mlada fotografinja, rojena 5. februarja 1998 v Bolgariji, natančneje v mestu Kardzhali, kjer je letos zaključila srednjo šolo. Kmalu bo postala dodiplomska študentka fotografije na angleški univerzi Coventry University.

Mlada umetnica se ukvarja z glasbo, vizualno umetnostjo, fotografijo in literaturo. V Bolgariji je osvojila že veliko tekmovanj in natečajev. Leta 2003 je v umetnostni galeriji KRUG v Bolgariji predstavila svojo prvo razstavo črno-belih fotografij. Sodeluje s prostovoljsko skupino umetniškega gibanja KRUG in se udeležuje lokalnih festivalov, programov za razvoj lokalne družbe ter uličnih umetniških predstav.

Od majhnega igra kitaro in piano, sodeluje na glasbenih dogodkih, kjer se predstavlja z lastnimi pesmimi ter coverji znanih hitov. Kar zadeva fotografijo … Zlatina je v tem pogledu raziskovalka. Izjemno jo zanimajo vsa področja in vse vrste fotografije. Do zdaj je s svojim analognim fotoaparatom zajela že stotine raznovrstnih fotografij.

Več o avtorici na

 

Razstava fotografskih del Zlatine Tochkove bo na ogled do 5. julija 2016.

Vljudno vabljeni v Galerijo EPEKA.

Galerija je odprta od ponedeljka do sobote, od 10. do 18. ure.