16. junij, 2015
Talin, Estonija

Združenje EPEKA, so. p., je od 8. do 16. junija 2015 kot partnerska organizacija sodelovala pri projektu mladinskega izobraževanja BOLD – Building Opportunities for leadership and Developement, ki ga je v estonski prestolnici Talin organizirala nevladna organizacija Tallin University Student Union.

Pri projektu so sodelovali Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p., in člana Združenja EPEKA, so p., Sebastijan Vačun in Patrick Kolenc.

Poleg kakovostnega dela Združenja EPEKA, so. p., je veliko zanimanja požel tudi njen unikaten projekt prve romske restavracije v EU, Romani kafenava. Nad njim je bil vidno navdušen tudi Aman Kumar, predavatelj na univerzi Stanford, večkratni doktor specialnih računalniških znanosti z MBA iz Harvarda, ki je med drugim opravljal funkcije produktnega managerja pri Google, Apple ipd., trenutno pa nastopa kot posebni svetovalec estonske vlade na pionirskem področju e-Residency in kot svetovalca za Government CIO, Enterprise Estonia. Posebej ga je impresionirala tenkočutnost projekta Romani kafenava in njegov temeljit vpogled v problematiko zaposlovanja Romov, ki ponuja dolgoročno rešitev za omenjeno manjšino.

Vir: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p.

GALERIJA