10. – 16. maj, 2018
Fethiye, Muğla, Turčija

Iščemo udeležence, ki bi se želeli udeležiti izmenjave v Turčiji. Gre za ART+ Umetnost in integracija projekt, katerega cilji so spodbujati ustvarjalnost in inovacije v kontekstu EU za nevladne organizacije in mladinske delavce, z ujemanjem in izmenjavo idej, znanja in dobrih praks v zvezi z mladimi. Projekt želi tudi mladim delavcem omogočiti, da odkrijejo trenutne razmere glede vključevanja mladih priseljencev v partnerskih državah.

Umetnost in moč umetniškega izražanja omogočata ljudem povezovanje na način, ki presega tradicionalne oblike komuniciranja. Z uporabo različnih oblik umetnosti, je medkulturni dialog mogoče doseči na drugačen, a zelo učinkovit način. Ta project ima inovativni pristop, ki združuje tri ključne elemente (neformalno izobraževanje, ICT in kulturna orodja), ki lahko vodijo do učinkovitejše zaposljivosti.

Art + posebno pozornost namenja medkulturni komunikaciji in dialogu z migranti, z inovativnimi metodami, da bi spodbudili njihov občutek pripadnosti novi gostiteljski družbi.

Delovne metode bodo temeljile predvsem na aktivni udeležbi in učenju udeležencev, ki se spodbujajo skozi neformalne in neformalne dejavnosti.

Glavni metodološki pristopi bodo temeljili na:

  • Ustvarjalno mišljenje in umetniške metode
  • Izkušnje skozi učenje
  • Sodelovanje med udeleženci
  • Aktivnosti na prostem

Udeležencev bo 39 iz Turčije, Združenega kraljestva, Poljske, Španije, Nizozemske, Litve, Češke, Grčije, Italije, Estonije, Romunije in Latvije.

Udeleženci projekta bodo mladi delavci, stari 18 let in več.

Več o projektu na nika@epeka.si

Združenje EPEKA, so. p. podpirajo: