26. september, 2019
Maribor

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., se bodo udeležil konference, ki je del projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile – ASI.

V četrtek, 26. septembra 2019 bo od 9.00 do 15.00 v hotelu City potekala konferenca z naslovom Digitalna transformacija – nikoli prestari za nove izzive.

Staranje prebivalstva spreminja starostno strukturo delovne sile. Delodajalci se soočajo z izgubo kvalificiranih starejših zaposlenih, ki se upokojujejo, hkrati pa mladega talenta, ki bi jih nadomestil, ne najdejo. Zato je ključno zadržati starejše zaposlene na delovnih mestih in jih usposobiti za izzive digitalizacije, ki vnaša spremembe v delovne procese, modele in okolja, načine organizacije dela in komuniciranja.

Konferenca bo odgovarjala predvsem na dileme, ki se pojavljajo zaradi digitalne transformacije v procesu uvedbe novih tehnologij, postopkov ipd. med zaposlenimi, še posebej v luči večgeneracijskega delovnega okolja. Priznani domači strokovnjaki bodo razložili, kako v proces digitalizacije vključiti starejše zaposlene, pojasnili, zakaj je taka vključitev pomembna ter podali konkretne ukrepe in korake za izvajanje digitalne preobrazbe pri starejših zaposlenih. Da je to mogoče uspešno izvesti, nam bodo dokazali nekateri primeri dobrih praks.

Konferenca je namenjena vodilnim delavcem, lastnikom podjetij, kadrovskim menedžerjem in kadrovikom ter drugim, ki se srečujejo z izzivi digitalizacije.

Konferenco bo otvorila direktorica sklada Irena Kuntarič Hribar.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: