19. april, 2023
Mestni kino Metropol, Celje

Združenje EPEKA, so. p., organizira projekcijo filmov v Celju v okviru EU Youth Cinema: Green Deal.

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt pritegne zlasti mlado občinstvo, saj obravnava okoljske izzive ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske sloge.

Projekt bo mladim in učiteljem v 24 mesecih ponudil program filmskih in izobraževalnih dejavnosti. Projekcije filmov in pretočne vsebine bodo spremljali didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Program temelji na skrbno izbrani zbirki 25 evropskih filmov, ki bodo med majem 2022 in majem 2024 predvajani v kinematografih in prek spletnih pretočnih platform.

Projekt se izvaja v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji in Romuniji. Vsi filmi bodo podnaslovljeni v lokalnih jezikih in so primerni za mlade, stare 10 let in več.

Informacije o filmu:

1. GENERACIJSKA SPREMEMBA: KDO BO REŠIL SVET? | AVSTRIJA (2022) | REŽIJA: Vanessa Böttcher | DOKUMENTARNI FILM | 80 MINUT | PRIPOROČENA STAROST: 14 LET STAREJŠI, z angleškimi podnapisi|

SARAH

Sara, mlada okoljska aktivistka, se že leta zavzema za boljši svet, vendar se zdaj sprašuje o svojem aktivizmu. Zakaj se še vedno dogaja tako malo? Kaj lahko ona, ena sama oseba, zares doseže? Ali je še vedno mogoče ustaviti podnebne spremembe? S temi in drugimi vprašanji se odpravi na potovanje z vlakom po Evropi, da bi spoznala mlade aktiviste, ki se v svojih državah uspešno zavzemajo za rešitve. Tudi med pandemijo obstaja kanček upanja in za vsako težavo obstaja rešitev.

Napovednik

Za obisk kinematografov in dostop do spletne platforme je potrebna registracija.

SPLETNA REGISTRACIJA

Projekcije filma v kinematografih:

19. APRILA 2023 ob 13.30, Mestni kino Metropol, Celje

Filmi so na platformi za pretočno predvajanje na voljo od 5. maja 2022 do 30. aprila 2024:

Vsi dogodki v okviru projekta so brezplačni. Ker je število sedežev v kinodvoranah omejeno, bodo imeli prednost tisti, ki se prijavijo prvi.

Galerija

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: