28. november, 2023
Cineplexx, Koper

Združenje EPEKA, so. p., v okviru projekta EU Youth Cinema: Green Deal organizira projekcijo filmov v Kopru.

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade.

Projekt bo mladim in učiteljem ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti v obdobju 24 mesecev. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja.

Program temelji na skrbno izbrani filmski zbirki 25 evropskih filmov, ki bodo med majem 2022 in majem 2024 predstavljeni tako v kinematografih kot tudi preko spletne pretočne platforme.

Projekt se izvaja v Sloveniji, Avstriji, na Hrvaškem, v Severni Makedoniji in Romuniji. Vsi filmi bodo na voljo s podnapisi v lokalnih jezikih, primerni so za mlade od 10 leta starosti.

Podatki o filmih: 

1. MATTER OUT OF PLACE | AVSTRIJA 2022 | REŽIJA: NIKOLAUS GEYRHALTER: | DOKUMENTAREC | 100 MINUT | PRIPOROČENA STAROST: PRIMERNO ZA VSE STAROSTI, s Slovenskimi podnapisi |

VSEBINA: Odpadki na obalah, odpadki v gorah. Na dnu oceanov in globoko v zemlji. MATERIJA IZ KRAJA je film o odpadkih, ki so se razširili po vsem svetu, vse do najbolj oddaljenih kotičkov planeta. Nikolaus Geyrhalter sledi sledem naših smeti po vsem planetu in osvetljuje neskončni boj ljudi za pridobitev nadzora nad ogromnimi količinami odpadkov.

Napovednik

Za obisk kinematografov in dostop do spletne platforme je potrebna registracija. 

SPLETNA REGISTRACIJA

Filmske projekcije v kinematografih:

28. NOVEMBER 2023 ob 10:00 v Cineplexx, Koper

Filmi so dostopni na pretočni platformi od 5. maja 2022 do 30. aprila 2024:

Vsi dogodki znotraj projekta so brezplačni. Ker je število sedežev v kinih omejeno, bodo imeli prednost tisti, ki se prvi prijavijo.

Galerija

Projekt je sofinanciran iz programa Kreativna Evropa, Media, Študentski Kampus in Ministrstvo za javno upravo. Podpira pa ga tudi Zavod Korak naprej Murska Sobota.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: