22. april, 2024, ob 10.30
Cineplexx, Murska Sobota

Združenje EPEKA, so. p., organizira projekcijo filmov v Murski Soboti v okviru EU Youth Cinema: Green Deal (EUYC:GD 2024-2026).

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki v filmskem kontekstu predstavlja zelene cilje Evropske unije in prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU večinoma med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Uspešno smo izvedli projekt v obdobju 2022–2024, v katerem smo vključili skoraj 5.000 mladih v filmske dogodke v sedmih slovenskih mestih in več tisoč drugih v pretočnem delu programa. Projekt nadaljujemo še v leta 2024–2026, v okviru katerega smo si zastavili dodatnih 23 predvajanj po Sloveniji in spletno sodelovanje prek spletne strani www.euyc.green.

EUYC:GD 2024-2026 aktivno soustvarjali isti štirje partnerji, ki že stojijo za uspehom prejšne izdaje 2022-2024  EUYC:GD: Združenje LET’S CEE Filmfestival in komunikacijska svetovalna agencija Chapter 4 iz Avstrije, Znanstvenoraziskovalno združenje za umetnost, kulturne in izobraževalne programe ter tehnologijo EPEKA iz Slovenije in združenje Go Green Skopje iz Severne Makedonije. Nov partner v skupini je ukrajinska nevladna organizacija INNOVATION GENERATION, ki bo začela ukrajinsko izdajo EUYC:GD.

Informacije o filmu:

THE GREEN LIE (10+)
Režija: Werner Boote
Žanr: Dokumentarni film | Dolžina: 97 min.
Država in leto produkcije: Avstrija 2018

Do okolja prijazni električni avtomobili, trajnostno pridelana hrana, pravična proizvodnja. Sliši se predobro, da bi bilo res! Velika podjetja nas želijo prepričati, da lahko rešimo svet zgolj z nakupom pravih izdelkov. A to je izjemno razširjena in nevarna laž. Werner Boote v svojem dokumentarnem filmu združi moči s Katharino Hartmann, strokovnjakinjo za lažno zeleno oglaševanje, da bi ugotovil, kako se lahko proti tej laži ubranimo. Ustavite zelene laži!

Napovednik:

 

Filmi so na platformi za pretakanje na voljo od 1. marca, 2024 – 31. marca, 2025:

Gosti:

Na projekciji filma bosta sodelovala ga. Lea Cipot, direktorica Zavoda Korak Naprej in g. Drago Dervarič, univ.dipl.ekon., direktor Saubermacher – Komunala Murska Sobota d.o.o.

Galerija

Celoten program je brezplačen, financira ga EU (program: Razvoj občinstva in filmska vzgoja), sofinancirajo pa avstrijsko ministrstvo za podnebje (BMK), Vienna Insurance Group | Wiener Städtische in Združenje za zbiranje avdiovizualnega gradiva (VAM). Mednarodna kinematografska skupina Cineplexx projekt podpira tudi kot ekskluzivni kinematografski partner. Dodatna slovenska podpornika (ali: sofinancerja) sta Študentski kampus in Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: