11. – 15. oktober 2021

Ljubljana

Vabimo vas na Evropski teden socialne ekonomije 2021, ki bo organiziran v okviru slovenskega predsedovanja Sveta EU, med 11. in 15. oktobrom 2021 v Ljubljani.

Glavni dogodek evropskega tedna socialne ekonomije 2021 je dvodnevna konferenca na visoki ravni: ActSE2021, ki bo potekala 12. in 13. oktobra in se bo osredotočala na digitalne socialne inovacije. Organizirana bo v hibridni izdaji v konferenčni dvorani Kristalne palače v BTC Cityju v Ljubljani. Glede na uvedbo akcijskega načrta socialne ekonomije v zadnjem četrtletju leta 2021 bo glavna tema konference krepitev ekosistema socialnih inovacij z digitalnimi in naprednimi tehnologijami.

Naš cilj je povečati vključevanje družbenih inovacij v tradicionalne panoge in sektorje, ki se soočajo s potrebo po preoblikovanju v obdobju po pandemiji. Z inovativnimi pristopi in naprednimi tehnologijami želimo doseči inovativne rešitve, povezane s “prihodnostjo dela”.

Evropski teden socialnega gospodarstva bo ponudil vrsto različnih konferenc, panelov in delavnic s področja socialne ekonomije s poudarkom na povečanju, digitalizaciji in trajnosti socialne ekonomije in socialnih inovacij. Programske dejavnosti vodijo strokovnjaki in ugledni govorci iz različnih vodilnih institucij po vsej Evropi. Naše bodoče občinstvo vključuje lokalne in mednarodne odločevalce, vodilne inovatorje ter predstavnike malih, srednjih in velikih podjetij.

Vabljeni!


Spletna konferenca EPEKA: Stanovanjske zadruge

11. oktober 2021

Evropski teden socialnega gospodarstva 2021, ki je organiziran v okviru slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije med 11. in 15. oktobrom 2021 v Ljubljani, je letos osredotočen na digitalne socialne inovacije.

Še vedno pa se v današnjem času soočamo z nekaterimi resnimi vprašanji v zvezi s stanovanji, ki jih zlahka imenujemo največji izziv, s katerimi se soočajo mladi in tudi druge generacije. Zlasti v Ljubljani, glavnem mestu Slovenije, pa tudi v drugih regijah se najemnine zvišujejo, cene nepremičnin dosegajo rekordne vrednosti in prihodnost mladim, ki si bodo zagotovila stanovanja, ne obeta pomembnega upanja.

V okviru letošnjega tedna socialne ekonomije želimo predstaviti in ponazoriti razmere v Sloveniji s pomočjo drugih gostov. V Sloveniji še vedno nimamo ustanovljenih zadružnih stanovanj, prav tako ne obstaja pravna podlaga ali politični okvir, ki bi olajšal njeno ustanovitev v bližnji prihodnosti. V prvem dnevu zakona ActSe2021 si bomo še naprej prizadevali za rešitev tega vprašanja z našimi gosti in govorci.

Povezava do dogodka:

13:00 Registracija

13:30 Dobrodošli

13:45 Okrogla miza o stanovanjskih zadrugah

Jasmina Vidmar (generalna sekretarka skupnosti občin Slovenije)

Maša Hawlina (prokuristka zadruge Zadrugator, socialnega podjetja)

Štefan Simončič (predsednik združenja EPEKA, socialno podjetje)

Moderator: Mateo Hočuršćak

Zaključni govor Jerice Lorenci (članice stanovanjske zadruge EPEKA)

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: