Julij, avgust, 2016
Wroclav, Poljska

Združenje Epeka, so. p., je pošiljajoča organizacija pri EVS projektu z naslovom ”Vas evropskih kultur – Wroclav evropska prestolnica kulture 2016”. PRIJAVI SE!

Gostujoča organizacija je ”Fundacija na rzecz wspierania kultur alternatywnych i ekologicznych”. Prijave so odprte za mlade od 18 do 30 let, katere zanimajo umetnost, kultura in narava. Prostovoljci bodo bivali v vasi Wolimierz, ki se nahaja na jugozahodnem delu Poljske. Poletno vzdušje bo zaokroženo z bivanjem v šotorih, umetniško dušo pa bodo polnile aktivnosti v Wolimierz železniški postaji, originalni železniški postaji, ki služi kot alternativni eko-art center. Mladi udeležneci bodo izvajali in sodelovali v aktivnostih, ki so del programa Evropske prestolnice kulture Wroclav 2016.

Štiri glavne aktivnosti, ki bodo zaznamovale njihov čas, bodo:
– Flow project (eden izmed glavnih štirih dogodkov v okviru Wroclaw ECOC 2016)
– Vas evropskih kultur (en teden v organizaciji EVS prostovoljcev)
– Organizacija časa in prostora v Wolimierz železniški postaji
– Mednarodni festival kultur v Wolimierz železniški postaji

img20

Prostovoljec je upravičen do zagotovljenega brezplačnega bivanja, prispevka za prehrano, mesečno žepnino, tečaja poljskega jezika in mentorja.

Evropska prestolnica kulture 2016 – Wroclaw

Rok oddaje prijavnice je 31. marec 2016.

Za več informacij kontaktirajte koordinatorja projekta pošiljajoče organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, stefan@epeka.si
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, tjasa@epeka.si

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.