24. februar, 2018
Muzej solinarstva in Caffe Teater

Združenje EPEKA, so. p., v sodelovanju s pomorskim muzejem Sergeja Mašerja v okviru projekta Fair Employment organizirata delavnico v Muzeju solinarstva.

Delavnico bo vodil vodnik Pomorskega muzeja, delavnica pa se bo nanašala na kulinariko v solinah in sicer na peko kruha v času beneške republike. Zgornja omejitev obiska je 25 oseb. Po zaključenih popoldanskih delavnicah se začne večerni program v sodelovanju s Caffe Teatrom v Piranu. Brezplačen aperitiv za vsakega udeleženca. Organiziran bo koncert lokalne obalne rock skupine. Teddy Bears je skupina, ki igra glasbo 50ih, 60ih in 70ih let. Izvaja skladbe legendarnih rock`n`roll skupin, kot so naprimer: Rolling Stones, Beatles, Elvis Preasley, Buddy Holly, Eddie Cochran… Skupino sestavljajo izkušeni glasbeniki iz Pirana in obalne regije, ki že več let svoj prosti čas posvečajoglasbi. Jure Lesar in Bogdan Sojič sta tudi člana glasbene skupine Eskobars.

Prevoz: organiziran bo brezplačen prevoz iz Maribora, Ljubljane in obalnih mest. Dostop možen  tudi z lastnim prevozom. Muzej solinarstva se nahaja v Sečoveljskih solinah, na delu Fontanigge, v katerega se vstopa preko slovenskega mejnega prehoda s Hrvaško. Takoj po prehodu meje se nahaja makedamska pot po  kateri nadaljujete pot ravno do rampe, kjer se nahaja vhod.

 

Število mest je omejeno! Za dodatne informacije in prijavo se obrnite na: dobrila@epeka.si

 

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: