9. junij, 2021
Maribor

V sredo, 9. junija, ob 18. uri, vas vabimo v Romani Kafenavo na nastop Arbena Avdule.

Zasedba, ki je nastala leta 2019, je doma v Mariboru in predstavlja eno izmed redkih lokalnih romskih zasedb. Skupina ustvarja glasbo, ki spaja tradicionalno romsko glasbeno izročilo z elektronsko glasbo, klaviaturami, sampli in izrazito emocionalnimi vokalnimi segmenti. Čeprav so korenine zasedbe močno zasidrane v tradiciji balkanskih poročnih orkestrov, so v glasbenem izrazu bolj razgibani in tudi bližje sodobnim, pogosto tudi popularnim, glasbenim tokovom kot sorodni sestavi. Znotraj cikla predstavljajo priložnost, za promocijo mlajše lokalne skupine, ki je do sedaj nastopala predvsem v kontekstu romske skupnosti in se je manjkrat predstavila širšemu občinstvu.

Koncert je organiziran v okviru cikla Glas Romov. Glasbeni cikel Glas Romov predstavlja širok in strokovno zastavljen pregled romske glasbene produkcije v Sloveniji in predvsem po svetu. Glas Romov je usmerjen v predstavljanje in promocijo vrhunskih glasbenih skupin in izvajalcev, ki delujejo v zvrsteh, ki so slovenskemu občinstvu manj znane.

Dogodek sofinancirajo Mestna občina Maribor, program Erasmus+, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad.