7. januar, 2015 – 6. januar, 2016
Združenje EPEKA, so. p., Maribor

Združenje EPEKA, socialno podjetje, je gostujoča prostovoljska organizacija pri projektu Glej napredno – Look beyond – ki bo trajal od 7. januarja 2015 do 6. januarja 2016.

V sodelovanju s turško organizacijo Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği iz Sinopa smo pridobili mednarodni projekt v sklopu programa Erasmus + poglavje MLADINA.

To pomeni, da se bosta ekipi Združenja EPEKA, so, p,. za eno leto pridružila turška prostovoljca Hikmet Fatih Akliman in Seyda Yalcin.

Mlada Turka bosta imela možnost sodelovanja z Združenjem EPEKA, so. p., na vseh nivojih delovanja in vsekakor veliko priložnost soustvarjanja njenega rednega in izrednega programa. Aktivno bosta vpeta v procese neformalnega izobraževanja in urila svojo kreativnost, konstruktivno komunikacijo, sposobnost dela v skupini, zasnovo, razvoj in izvedbo idej v dejanske projekte in aktivnosti.

Zelo pomembna bo njuna interakcija z mladimi, vključevanje v aktivnosti namenjene mladim in samoiniciativno izvajanje dejavnosti za mlade. Hikmet in Seyda bosta ob enem tudi promotorja prostovoljstva. Njun čas pri naši organizaciji bo dokaz, da je prostovoljstvo lahko zanimiv in aktiven način spoznavanja novih krajev in ljudi. Preko njune angažiranosti bi radi vključili več mladih v aktivno preživljanje svojega časa in spodbudili njihovo radovednost in motivacijo za sodelovanje z nevladnimi organizacijami.

Turška prostovoljca bosta imela med drugim na voljo učne ure slovenskega jezika, in priliko na interaktiven način predstaviti tudi svojo državo, kulturo in jezik.

Vse na novo pridobljene veščine in znanja bosta naša prostovoljca v prihodnosti lahko uporabila v njunem nadaljnjem formalnem in neformalnem izobraževanju, usmerjanju v poklicno kariero in iskanju prve zaposlitve.

Združenje EPEKA, so. p. podpirajo Mestna občina Maribor, Urad za mladino RS, EU program Erasmus + in EU Kultura.

Koordinator projekta: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si.
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p., tjasa@epeka.si.