24. julij – 2. avgust, 2017
Pärnu, Estonija

Združenje EPEKA, so. p., sodeluje pri mladinski izmenjavi HEALTHY (EU) SELFIE, ki bo med 24. julijem in 2. avgustom potekala v Estoniji.

Kaj se dogaja?
Dvainštirideset mladih (18-30 let), ki prihajajo iz sedmih držav (Slovenija, Grčija, Hrvaška, Bolgarija, Estonija, Španija in Združeno Kraljestvo), bo sodelovalo v mladinski izmenjavi, ki se bo osredotočila na zdrav življenjski slog.

Kakšen je načrt?
V današnjem času sta prekomerna teža in debelost postala problem na globalni ravni. Program izmenjave se osredotoča na iskanje načinov, ki bi tovrstne zdravstvene težave, ki nastajajo zaradi nezdravega načina življenja in neaktivnosti, preprečevali. V desetih dneh, bomo izvedli veliko zanimivih aktivnosti, npr. učili se bomo kako izboljšati naš vsakdanjik, kuhali obroke, izvajali fizične aktivnosti na prostem, odkrivali navade zdravega življenjskega sloga, se udeleževali razprav in delavnic na temo zdravja, uživali v medkulturnih večerih ipd- Odkrili bomo nekaj osnovnih elementov, ki bi nam lahko pomagali pri postopanju k bolj zdravemu načinu življenja.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.
Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA