8. april, 2019, ob 20. uri
Cankarjev dom, Ljubljana

Združenje EPEKA, so. p., je v sodelovanju s CSD Dolenjska in Bela krajina, enota Trebnje, organiziralo koncert Diknu Schneeberger Trio, ki se je odvijal ob Svetovnem dnevu Rominj v Štihovi dvorani Cankarjevega doma.
Diknu Schneeberger je avstrijski jazz kitarist, pripadnik sintske skupnosti, ki preigrava melodije v žanru Gypsy Jazza.

Leta 2004 je Diknu Schneeberger imel prvi javni nastop; oktobra 2004 je že posnel svoj prvi CD s kvintetom Joschi Schneeberger. Sprva ga je poučeval Striglo Stöger, kasneje Martin Spitzer, ki je sedaj tudi kitarist v triu Diknu Schneeberger; basist je njegov oče Joschi Schneeberger.

V okviru festivala Svetovnega dneva Rominj 2019 bo Diknu Schneeberger in njegov ansambel poleg avtorskih skladb tudi preigraval melodije Django Reinhardta, velikega belgijskega glasbenika romskih korenin.

Spletna stran glasbenika: https://diknuschneeberger.com

 

Svetovni festival Rominj 2019 je del Abstract DREAM projekta in je podprt s strani EU programa Evropa za državljane, Erasmus+, Ministrstva za javno upravo RS in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS. Koncert Diknu Schneeberger Trio je podprt s strani Avstrijskega kulturnega foruma in Ministrstva za kulturo RS.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: