23. julij, 2017
Romani kafenava, Maribor

Združenje EPEKA, so. p., organizira koncert priznane romske glasbene skupine Fanfare Ciocărlia, ki se bo zgodil 23. julija v Mariboru.

Največje svetovne zvezde romske pleh muzike Fanfare Ciocarlia ekskluzivno v Mariboru v nedeljo, 23. julija 2017, popoldan. Obeta se koncert na prostem ob prvi romski restavraciji Romani Kafenava (Gorkega 34). Predskupina bodo Balkanomad Trio!

Facebook stran skupine.

 

Zagotavljamo edinstveno doživetje, poseben romski ambient, vožnjo s konjsko vprego in vozom, lomljenje kozarcev in ples ob refrenu Nabij trubo do zore! Obenem bomo že od jutra naprej skrbeli za vrhunsko kulinariko (pečeno jagnje na ražnju, teletino izpod peke, čevape,…). Vstopnine ni, zbiramo pa prostovoljne prispevke – donacije za financiranje idej mladih na področju socialnega podjetnišva v sklopu projektov, ki jih izvajamo pod okriljem Podjetniško izobraževalne mladinske zadruge EPEKA, z.b.o., so. p., Donacije zbiramo na TRR: SI56 SI56 6100 0001 7274 010 (Delavska hranilnica).

Fanfare Ciocarlia so 22 nožna pleh pošast, ki je s svojim edinstvenim balkansko-romskim funk zvokom raztrgala dvorane in festivale po vsem svetu. Njihova energija in glasbena domiselnost sta poskrbeli, da imajo navdušence po vsem svetu — od Melbourna do Memphisa in od Tokia do Maribora. Glasbe so se naučili, ko so igrali ob nogah svojih očetov in dedov, od katerih so prevzeli tudi živega duha, s katerim na vsakem koncertu zabavajo občinstvo in hkrati ohranjajo dušo prave romske glasbe brez zdrsov v komercialno generičnost. S svojimi odmevnimi koncerti so najprej osvojili Evropo, nato pa Ameriko, Azijo in Avstralijo. Čeprav so člani skupine na začetku govorili le svoj lokalni romski dialekt, je njihova glasba univerzalno razumljiva in občinstva po vsem svetu so se na njihovo divjo balkansko godbo odzvala tako, da so koncerte spremenila v zabave. Njihovo glasbo je The Times of London opisal kot “težko, težko zvočno pošast”.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.
Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA

Dogodek je nastel v koprodukciji z Društvom za podporo mladim Romom.