30. avgust, 2021
Maribor

Vabljeni na koncert madžarske skupine Parno Graszt, ki se bo odvijal v Romani Kafenava. Pričnemo ob 19. uri s pogovorom o zaposlovanju mladih Romov.

Parno Graszt, ki je nastal pred več kot 20 leti, je začel s komponiranjem neobjavljenih pesmi in mešanjem glasbe z Balkana, Madžarske, Romunije, Srbije in Španije ter s ciganskim pridihom ustvaril nov slog.

Kitare, živahen ritem in balkanske melodije so sestavine evforične in energične predstave, ki zabava in združuje ljudi vseh starosti. Parno Graszt pojejo v romskem in madžarskem jeziku.

Vsak koncert je eksplozija zvoka, barve in veselja. Občutek je, da občinstvo postane del predstave. S pesmimi, plesi in jezikom prenašajo dušo belega konja (Parno Graszt) in ciganskega ljudstva.

Pred koncertom lahko prisluhnete pogovoru direktorja Urada za narodnosti, direktorja Zavoda za zaposlovanje MB ter pripadnice romske manjšine o zaposlovanju mladih Romov.

Obvezna rezervacija miz.

Dogodek organiziramo v sklopu 5-dnevnega zaključka projekta Fair Employment, financiranega s strani Urada za mladino in Evropskega socialnega sklada. Preostali dogodki:

  • 26.8.2021 – Bademantl dan v Ljubljani
  • 27.8.2021 – Bademantl dan v Mariboru
  • 28.8.2021 – Strokovni zaključek projekta Fair Employment
  • 29.8.2021 – Koncert Vlado Kreslin