12. avgust, 2020
Maribor

V okviru Mednarodnega dneva mladih vas prav lepo vabimo na Mariborski otok, kjer bomo 12. avgusta praznovali. Obeta se zanimiv program, ki ga bomo objavili v naslednjih dneh, zato pozorno spremljaj našo spletno stran in faceboook stran Epeka Slovenia. Povezava do Facebook dogodka.

Pomembna informacija!
Mladostniki do 18. leta imago 90% subvencionirano vstopnico s strani Mestne občine Maribor.
Več o Mednarodnem dnevu mladih:

Leta 1999 je generalna skupščina OZN 12. avgust razglasila za mednarodni dan mladih z namenom, da tudi mladi dobijo dan v letu, ko lahko opozorijo na svoj položaj in opomnijo na težave, s katerimi se soočajo. Letošnje geslo je Varni prostori za mlade (Safe spaces for Youth). Na svetu organizirani kriminal in oboroženi konflikti ogrožajo več kot 400 milijonov mladih.

Mladi potrebujejo varne prostore – javne, civilnodružbene, fizične in digitalne -, kjer lahko svobodno izražajo svoja stališča in sledijo svojim sanjam,” je pozval generalni sekretar Združenih narodov (ZN) Antonio Guterres. Po njegovem mnenju so namreč mir, gospodarska dinamika, socialna pravičnost in strpnost odvisni od razvojnega potenciala mladih.A

Če bi se želel/a na dogodku preizkusiti kot prostovoljec ali prostovoljka nas lahko za dodatne informacije o možnosti opravljanja prostovoljskega dela kontaktirate na e-mail naslov miha@epeka.si.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: