12. avgust 2022
Cineplexx Maribor

Ob mednarodnem dnevu mladih, 12. avgusta, smo v Združenju EPEKA, so. p., organizirali dogodek v sklopu projekta MLADINSKI KINO EU: ZELENI DOGOVOR.

Dogodek smo izvedli v Cineplexx Maribor (Na Poljanah 18, 2000 Maribor). Obisk dogodka je bil brezplačen. Po ogledu kratkih filmov je sledil pogovor, usmerjen v preizpraševanje solidarnosti med mladimi. Projekt je sofinanciran iz programa Kreativna Evropa, Media.

Naj se sliši tvoj glas! 2022 je evropsko leto mladih, ki so zelo pomembni za boljšo prihodnost – za bolj zeleno, bolj vključujočo in digitalno Evropo. Z mnogimi priložnostmi za učenje, izmenjavo vizij, spoznavanje ljudi in sodelovanje v dejavnostih po vsej Evropi je evropsko leto mladih priložnost za zaupanje in upanje v prihodnost po pandemiji. Poglejte, kaj vse vam evropsko leto prinaša, in se pridružite #EYY2022!

EU Youth Cinema: Green Deal je inovativen projekt, posvečen trajnostni Evropi, ki predstavlja zelene cilje Evropske unije v filmskem kontekstu. Projekt prispeva k vrednotenju in razumevanju Zelenega dogovora EU med mladimi gledalci ter zagotavlja platformo za večkulturni pristop k zeleni agendi. Projekt vključuje zlasti mlado občinstvo in jih nagovarja k naslavljanju okoljskih izzivov ter spodbuja zelene dejavnosti in življenjske navade. Projekt bo mladim in učiteljem v obdobju 24ih mesecev (2022-2024) ponujal program filmskih in izobraževalnih aktivnosti. Filmske projekcije in pretočne vsebine bo spremljalo didaktično gradivo ter tematsko povezane razprave, delavnice in predavanja. Cineplexx Slovenija je kinematografski partner in podpornik projekta EU Youth Cinema: Green Deal v Sloveniji.

O filmih v prilogi.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: