1. – 3. oktober, 2022
Almere, Nizozemska

Podpredsednik Združenja EPEKA, so. p., se je udeležil mladinske izmenjave v mestu Almere na Nizozemskem.
V okviru projekta Food Wave sta občina Almere in kampus Flevo v sodelovanju z agencijo ACRA organizirala prvo mednarodno mladinsko izmenjavo z naslovom “Claim your seat at the table”.

Dogodek je potekal od 1. do 3. oktobra 2022, sestavljen je bil iz dneva usposabljanja, ekskurzije in delavnic v vasi, ki se nahaja na Floriade Expo v kraju Almere na Nizozemskem. Poleg tega se je izmenjava začela z dogodkom na visoki ravni, na katerem so se udeleženci lahko srečali s 500 drugimi mladimi iz različnih evropskih držav.

Udeleženci so sodelovali pri reševanju pomembnega lokalnega vprašanja o hrani in pri tem delili svoje ideje, znanje in izkušnje. Ta mladinska izmenjava je bila odlična priložnost, da izveš več o tem, kaj se po svetu dogaja na področju hrane, in dobiš navdih od drugih aktivistov na tem področju. Poleg vsega tega bodo projekt in vaše ideje predstavljeni na platformi Food Wave.

Cilji so:

  • vzpostaviti pozitiven diskurz o mladinskem aktivizmu za podnebje s poudarkom na praktičnih izkušnjah, v katerih so mladi, mlajši od 35 let, v središču sprememb v svojih mestih.
  • Izpostaviti, povedati, okrepiti in kartirati organizacije, pobude in dobre prakse, tako lokalne kot mednarodne.
  • Izmenjava in prenos znanja in izkušenj z udeleženci.
  • Vključiti se v mreženje in izmenjavo znanja med lokalnimi in mednarodnimi deležniki.
  • Razumeti potrebe in zbirati povratne informacije za razvoj kampanj in ukrepov v okviru projekta Food Wave.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: