10. – 18. julij, 2017
Maribor

Združenje EPEKA so. p., sodeluje v projektu Mladinska pustolovščina z Združenjem EPEKA, so. p., in belgijskimi skavti, ki se bo med 10. in 18. julijem odvil v Mariboru.

V projekt bo vključena skupina mladih (15 belgijcev starih med 16 in 22 let), ki bodo sodelovali skupaj s skupino desetih slovencev (16 do 23 let). V času projekta, bomo izvedli zanimive aktivnosti, ki bodo mlade spodbudile k razmisleku.

Projekt sestoji iz treh faz. V prvi fazi se bomo ukvarjali z vprašanjem zavezanosti in s pogledi mladih na perečo temo povezano z migracijskimi tokovi in begunci v Evropi pri čemer se bomo ukvarjali z raziskovanjem Listine o človekovih pravicah. Tekom prve faze se bomo srečali s slovenskimi umetniki in skupinami mladih migranov, ki bodo z nami delili svoje izkušnje. V drugi fazi bomo sodelovali s slovenskimi otroki (8-12 let), jih animirali ter se skupaj z njimi potopili v svet čarobnega. V končni, tretji fazi projekta, bomo skupaj z udeleženci razvili razstavo ekoloških grafitov, ki jih bomo tekom izvajanja projekta kreirali ter z njimi prikazali rezultate projekta ter kontrast med občutkom nemoči, pogosto izraženim med mladimi in upanjem, ki jih otrokom vlivamo z animacijo.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino. Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA