9. maj, 2017
Ljubljana

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., se bodo 9. maja udeležili dogodka Mladinstival, ki se bo odvil na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Predsednik Združenja EPEKA, so. p., Štefan Simončič, bo v okviru Mladintervencije nastopil z govorom na temo mladinskega dela.

Mladintervencija, na kateri bo predsednik Združenja EPEKA, so. p., nastopil na temo učinkov mladinskega dela in pozitivnih sprememb, ki jih mladinski delavci in mladinsko delo vnašamo v prostor in družbo okoli sebe se bo zgodila med 11.30 in 12.00 uro na glavnem odru.

Mladinstival – festival mladinskega dela bo v okviru 8. evropskega tedna mladih potekal v torek, 9. maja 2017, na Gospodarskem razstavišču in pred Hišo Evropske unije v Ljubljani, in bo na dinamičen, interaktiven, raznovrsten, predvsem pa zanimiv način predstavil in proslavil mladinsko delo z vidika aktivnega (evropskega) državljanstva ter polnejše participacije mladih v demokratični družbi. Namen prireditve, ki bo združevala vse ključne akterje mladinskega sektorja, je promocija mladinskega dela in pomena neformalnega učenja ter razprave z mladimi in akterji mladinskega dela oprihodnosti Evrope in Evropske unije.

V okviru festivala bodo potekale raznovrstne aktivnosti, kjer bo lahko vsak obiskovalec našel kaj za svoj okus. V dvorani Hiše EU bo potekal dialog s komisarko Violeto Bulc, na prizoriščih na Gospodarskem razstavišču pa bo potekala odprta seja Sveta Vlade RS za mladino, na kateri bo sodeloval tudi predsednik vlade in ministri, zaključna konferenca projekta Junaki zaposlovanja, generalna skupščina ERYCA, delavnica na temo vključevanja Romov v mladinsko delo in Hackaton mladinskega dela.

Več o programu.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.
Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA