14. – 18. maj, 2018
Portugalska

Iščemo udeležence, ki bi se želeli udeležiti usposabljanja na Portugalskem.

Za trenutno realnost trga dela je značilna pretežno visoka stopnja brezposelnosti in slabe možnosti, povezane z zaposljivost mladih, kar kot posledico prinaša večje težave pri vstopu mladih na trg dela. Vstop na trg dela je za mnoge mlade viden kot faza, kjer prevladujeta brezposelnost in negotovost, povezani z negativnim obdobjem gospodarske odvisnosti, kar vodi k razvoju družbenih težav (socialna izključenost, izloacija, težave v duševnem zdravju. Zaradi te realnosti hočemo ukrepati in višati stopnjo motivacije med mladimi, zato razmišljamo o razvoju projekta, ki ustreza potrebam mladih Evropejcev in ustvarja pozitivne rezultate in učinke na kakovost osebnega in poklicnega življenja naših generacij.

Glavni cilj usposabljanja je predstavitev kompetenc in orodij, ki jih bodo mladi delavci uporabili v namen socialnih in poklicnih sprememb v mladini.

Pri projektu bo sodelovalo 8 različnih organizacij iz 6 različnih držav: Grčije, Slovenije, Bolgarije, Portugalske, Španije in Italije.

Udeleženci projekta bodo mladi delavci, stari 18 let in več, z nekaj izkušnjami v neformalnem izobraževanju ter v družbeni vključenosti in raznolikosti.

Namestitev bo v mestu Albergaria-a-Velha.

Za dodatne informacije se obrnite na: jera@epeka.si

 

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: