28. december 2017, ob 20. uri
Galerija EPEKA, Koroška 8, Maribor

Leto 2017 se izteka. Zaključila ga bomo z mislijo na tiste, katerim to leto žal ne bo ostalo v najlepšem spominu.

Skupaj z aktivistom, umetnikom, glasbenikom,… bomo predebatirali o iztekajočem se letu in si skupaj zastavili cilje za skupni boljši jutri.

Prav tako bomo predstavili Erasmus+ projekt “Izobraževanje za globlje družbeno vključevanje”, ki obravnava dobre prakse na področju izobraževanja ranljivih družbenih skupin, predvsem odraslih z mednarodno zaščito.

Pridružite se nam tudi vi.


Koncert N’toko & Naji X MITO
28. december ob 23:59
Kino Udarnik
Grajski trg 1, Maribor

Združenje EPEKA, so. p.,  sodeluje s prvim festivalom alternativne kulture FAK, ki bo z bogatim programom, od 22. decembra do 1. januarja, pod eno streho združil svobodne in izzivalne ljubitelje alternativnih umetniških oblik, kot so  TECHNO, HIP HOP, TRAP, ELECTRONICA, RAP IN DRUM’N’BASS.
Desetdnevni festival bo potekal v samem srcu Maribora, na kultni lokaciji nekdanjega kina Udarnik.

N’toko & Naji X Mito

Hiphoperska zmes starih znancev Maribora brez dlake na jeziku. Njuna brezkompromisna filozofija se bo decembra manifestirala v koncertnem dogodku, ki bo poskrbel za vse zabave željne. Pridružil se jim bo gost Naji, ki nam bo predstavil hip hop v farsi jeziku.

Naji (rojen Iman Shahryari) je mladi raper, ki izhaja iz iranske ilegalne podzemne hip hop scene. V svoji zgodnji karieri je delal s producenti MSN, Shervin in Rodfar v svojem rodnem mestu Shiraz, preden se je preselil v Teheran, kjer je izdal glasbo za pomembne underground založniške hiše kot so Sol Records in 021 Records. Poznan je med svojo naraščajočo spletno bazo po svojih kritičnih besedah, kar se tiče politike in zato se je hitro znašel pod budnim očesom iranske vlade, ki na splošno prepoveduje hip hop in zahodno glasbo. Kljub temu, da nikoli ni pokazal svojega obraza in se je predstavljal pod različnimi imeni in projekti, je bil na koncu odkrit in zaprt, leta 2015 pa je pobegnil iz države. Živi v Sloveniji kot prosilec za azil, kjer nadaljuje svoje glasbeno delo v studiu v Ljubljani. Sodeloval je z lokalnimi glasbeniki in producenti pod novim imenom Naji. Nastopal je na številnih prizoriščih in festivalih in bo to jesen objavil svoj novi album “Cherk”.

Dogodek je podprt s strani Evropskega socialnega sklada, Urada za mladino RS in Mestne občine Maribor.

Projekt Izobraževanje za Globlje družbeno vključevanje je podprt iz programa Erasmus+

 

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: