April, 2020 – april, 2022
Murcia, Španija

Z veseljem sporočamo, da je Združenje EPEKA, so. p., partner v projektu Erasmus +, imenovanem “Povežimo točke – delo na intersekcionalnosti s pomočjo pop kulture.”

Ali lahko z video posnetkom Lady Gaga izpostavimo globalna vprašanja? Ali lahko začnemo razpravljati o odnosih moči v naših družbah po ogledu serije na Netflixu? Ali lahko prepoznamo položaj dvojne diskriminacije skozi leče stripovskega lika? Verjamemo, da lahko!

V zadnjih treh letih smo se osredotočili na raziskovanje, prilagajanje in preizkušanje elementov pop kulture kot vira učenja v okviru neformalnega izobraževanja in svetovnih izobraževalnih okvirov. S tem projektom bi radi znanje delili z drugimi mladinskimi delavci, s poudarkom na konceptu intersekcionalnosti (Kimberlé Williams Crenshaw, 1989) in njegovi vrednosti v dejavnostih sodelovanja mladih.

Raziskovali bomo povezave med zatiranjem in izkušnjami ljudi glede na njihovo identiteto (glede na biološki in družbeni spol, spolnost, raso, razred, sposobnost, narodnost, državljanstvo, vero, tip telesa, …) in kaj to pomeni za življenje posameznika.

Verjamemo, da bi lahko ta orodja resnično pomagala preoblikovati naše dejavnosti in dobro predstavljala zapletenost današnjega sveta, spodbujala razprave in rast v mlajših generacijah, hkrati pa bila privlačna in zabavna. Konec koncev, “če težave ne vidimo, je ne moremo odpraviti”, kajne?

Gostujoča organizacija: Asociacion Cazalla-Intercultural

Trajanje projekta: 30. april 2021 – 29. april 2022

Referenčna številka projekta: 2020-3-ES02-KA105-016251

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: