1. september – 6. november 2023
Maribor, Slovenija

Združenje EPEKA, socialno podjetje v okviru projekta EPEKA – Stanovanjska zadruga za vse, prireja predavanje na temo digitalnega prehoda v stanovanjskih skupnostih.

V stanovanjski zadrugi bomo dajali prednost digitalizaciji in s tem zmanjševanju ogljičnega odtisa. Stanovanjske zadruge lahko s sprejetjem digitalnih pripomočkov prispevajo k splošni trajnosti svojih skupnosti in pomagajo blažiti posledice podnebnih sprememb. To lahko zadrugi zagotovi tudi prihranke pri stroških, izboljša izkoristek in prihrani pri stroških stanovalcev.

Tokratno predavanje bo o Aplikaciji EPEKA – stanovanjska zadruga za vse, ki bo ponujala vse uporabne informacije in storitve za prebivalce soseske, kjer je zadruga. V jasnih razdelkih bodo lahko najemniki našli svoje dokumente o stanovanju, izmenjali ideje s sosesko in najeli sobe za goste in skupne prostore (npr. skupno kuhinjo, savno, vrt za piknik, kino dvorane,…).

Vsi bodo lahko delili pomembne informacije preko aplikacije – v neposrednih sporočilih ali preko table z zatiči za vse stanovalce. Najemniki lahko z nekaj kliki prijavijo napake servisni ekipi.

Zamenjava s sosesko, co-sharing, skupno lastništvo delovnega orodja (vrtalnik, brusilnik,…) lahko bo potekalo v kategorijah, kot so tržnica ali najem. Poleg tega imajo stanovalci možnost, da prilagodijo svoj profil in se tako predstavijo sosedom. (kazalnik Nakup aplikacije in uporaba)

Cilj predavanja je spodbujati udeležence, potencialne bodoče zadružnike, da sprejmejo sodobne prakse deljenja in skupnostnega življenja svojih stanovanjskih skupnostih.
Kako se to da narediti, bodo predavali strokovnjaki v sklopu spletnih izobraževanj.

EPEKA – stanovanjska Zadruga za vse, izvajamo s podporo Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, znotraj Javnega razpisa za spodbujanje razvoja projektov zadružništva in socialne ekonomije 2023-2024.