1. – 2. junij, 2020
Romska postaja

Združenje Epeka, so. p., pripravlja cikel usposabljanj na področju socialnega podjetništva, ki bodo namenjena Rominjam in Romom. Cikel bo potekal v okviru operacije “Socialno podjetništvo za Rome”, ki je sofinancirana s strani Evropskega socialnega sklada in Republike Slovenije.

Vljudno vas vabimo, da se udeležite obeh predstavitev — 1. junija in 2. junija od 10.00 do 15.00. Na prvi predstavitvi bodo zaposleni v Združenju Epeka, so. p., predstavili svoje dosedanje izkušnje v mentorskem programu za zaposlene, ki sta ga vodila Anka Pušnjak in Tine Lugarič. Druga predstavitev pa bo namenjena predvsem pregledu tem, ki bodo obravnavane na prihajajočih usposabljanjih. Potekala bodo od junija in do oktobra, razen v primeru, da pride do ponovne zaustavitve aktivnosti zaradi omejevanja širjenja okužb s SARS-CoV-2.

V okviru usposabljanj boste spoznali temeljne vsebine vezane na socialno podjetništvo, ki bodo segale od ustanovitve socialnega podjetja preko zakonodaje do osnovnih načel vodenja podjetja, priprave razpisov ter kreativnosti, inovativnosti in še mnogo česa. Prav tako boste skupaj obiskali socialna podjetja na področju Maribora in delali tudi na terenu.

Prosimo vas, da ob udeležbi spoštujete vse ukrepe in usmeritve NIJZ, o katerih vas bomo tudi obvestili na samem dogodku.

Predavanja potekajo v okviru projekta “Socialno podjetništvo za Rome“. Operacijo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU Skladi