17. november, 2017
Galerija EPEKA

Luka Murovec, sodelavec Združenja EPEKA, so. p., bo v petek, 17. novembra 2017 ob 19.00 uri predstavil projekt Space Buster, ki je bil ustvarjen s strani arhitekturnega kolektiva raumlaborberlin. Dogodek se bo odvil v Galeriji EPEKA (Koroška cesta 8, 2000 Maribor). Vljudno vabljeni!

Spacebuster je napihljivi mobilni paviljon, ki deluje kot raziskovalno orodje za odkrivanje javnih prostorov v mestih ZDA. Vsebuje presenetljivo vsebino, ki ljudem omogoča aktivno sodelovanje. Predavanje bo v potopisnem slogu opisalo dogodke, ki jih je Space Buster gostil Septembra in Oktobra 2017 v Chicagu, St. Louisu, Clevelendu in New Yorku.

»V sodelovanju z lokalnimi umetnostnimi in arhitekturnimi ustanovami, neprofitnimi organizacijami, izobraževalnimi ustanovami in lokalnimi skupnostmi smo izvedli vrsto dogodkov v javnem prostoru ameriških mest. Z mešanjem formalnih dogajanj (npr. delavnice, predavanja, filmske projekcije) in enostavno dostopnimi programi (glasbene predstave, bari in zabave), se ustvari posebno, spontano vzdušje – vse z namenom bogatenja javnega prostora.«

Luka Murovec, arhitekt, sodelavec Združenja Epeka, so. p., član kolektiva Raumlaborberlin in soustvarjalec projekta Space Buster – We like America Tour 2017

Raumlaborberlin je mednarodni kolektiv arhitektov iz Berlina, ustanovljen leta 1999. Delujejo na presečišču arhitekture, urbanizma, umetnosti in intervencij v javnem prostoru.

www.raumlabor.net

 

 

 

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: