8. december, 2016
Ljubljana, Slovenija

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., se bodo udeležil nacionalne konference Prej, boljse, dlje: dostopni in kakovostni vzgojno-izobraževalni programi za romske otroke, ki bo v četrtek, 8. decembra 2016, s pričetkom ob 9.00, v prostorih Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Na konferenci bodo predstavili izzive na področju zagotavljanja dostopnih in kakovostnih vzgojno-izobraževalnih programov za romske otroke, strategije za premagovanje identificiranih izzivov, učinke, ki jih beležimo v okviru različnih nacionalnih in mednarodnih iniciativ kakor tudi smernice za uspešnejše vključevanje romskih otrok v sistem vzgoje in izobraževanja.

Konferenca je namenjena vodstvenim in strokovnim delavcem vrtcev in šol, predstavnikom različnih institucij v lokalnih skupnostih, predstavnikom ministrstev in vladnih služb ter drugim akterjem, ki se pri svojem delu srečujejo z romskimi družinami. Namen konference je opozoriti na pomen zgodnjega vključevanja romskih otrok v vzgojo in izobraževanje ter iskanje skupnih poti sodelovanja različnih akterjev na tem področju.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.