17. – 30. september, 2019
Galerija EPEKA

V Galeriji EPEKA smo za časa Festivala fotografije Maribor gostili razstavo italijanske umetnice Sissa Micheli: Na robu časa.

Fotografinja Sissa Micheli, ki živi na Dunaju, se je leta 1975 rodila v Brunecku na Južnem Tirolskem. Ko je zaključil Šolo za umetniško fotografijo, je nadaljevala s študijem na Umetniški akademiji na Dunaju. Med letoma 2007 in 2012 je bila profesorica na Poletni akademiji umetnosti in medijskih tehnologij v Benetkah, kjer je poučevala in izvajala delavnice za Šolo umetniške fotografije, umetnosti in v Muzeju aplikativne umetnosti (MAK) na Dunaju, vendar tudi v Innsbrucku, Londonu ter Bolzanu. Leta 2015 je bila članica komisije za fotografijo v Nacionalnem odboru za umetnost in kulturo. Prejela je številne nagrade in šolnine za svoje dosežke na področju fotografije; njena dela so vključena v več javnih in privatnih zbirkah.


Na robu časa je razstava, ki je zasnovana kot instalacija in ambient posebej za to priložnost. Fotografije in videi so posneti na Aolskih otokih, ki so vulkanskega izvora in imajo deloma puščavsko površje. Razstavljene fotografije se ukvarjajo s temami kot so človeški vpliv na naravo, klimatske spremembe, segrevanje zemlje, post-apokaliptično stanje. Razstava deluje kot metafora preživetja v ekstremnem okolju.


Opis avtorice in razstave pridobljen iz spletne strani Festivala fotografije Maribor.


Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: