19. februar, 2019, ob 18. uri
Romska postaja

Združenje EPEKA, so. p., vas vabi na multimedijsko delavnico, ki bo potekala na Romski postaji. Obiskali nas bodo novinarji ustvarjalci oddaje “So vakereš? – Kaj govoriš?”, ki jo lahko že enajsto leto spremljamo na prvem programu RTV Slovenija. Delavnica bo potekala v torek 19.2.2019, ob 18. uri.Oddajo “So vakeres? – Kaj govoriš?” pripravljajo romski novinarji sami, iz Prekmurja, Dolenjske, Maribora ter Ljubljane. Namen oddaje je izobraževanje, informiranje in ohranjanje romskega jezika. Z različnimi vsebinami ustvarjalci opozarjajo na položaj romske skupnosti, predstavljajo pestrost in bogastvo romske kulture ter prinašajo možnost za ohranjanje kulture Romov oziroma možnost za njeno predstavitev tistim, ki je še ne poznajo. Ustvarjalci upajo in si želijo, da bi z ustvarjanjem oddaj pomagali tudi k zmanjšanju predsodkov do Romov. Oddaja je na sporedu dvakrat mesečno (vsak drugi torek ob 14.20) in sicer na prvem programu RTV Slovenija.

Ustvarjalci nam bodo na multimedijski delavnici oddajo dodobra predstavili, posneli pa bodo tudi nekaj kadrov. Delavnica bo potekala v torek 19.2.2019, ob 18. uri.

Udeležba je brezplačna.

Več informacij: epeka@epeka.si

EU Skladi

Projekt delno financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti in Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega  sklada. Operacija se financira iz Operativnega programa za izvajanje  evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, 9. prednostne osi “Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine”, 9.1 prednostne naložbe “Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti”, specifičnega  cilja 9.1.2 “Opolnomočenje ciljnih skupin za približevanje trgu dela”.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: