22. april, 2021
Maribor

V Združenju EPEKA, so. p., že več let organiziramo dogodke, namenjene ozaveščanju mladih o podnebnih spremembah. Ker nadaljujemo z bojem za čisto okolje, smo se odločili, da Dan Zemlje obeležimo lokalno; z organizacijo dogodka v okviru katerega bomo priredili izbor za najlepše drevo, ki krasi Mestno občino Maribor.

KAKO SODELOVATI?

Imate favorita? Sodelujte! K izboru lahko doprinese vsak posameznik, ki nam bo do 20. aprila 2021 posredoval fotografijo svojega najljubšega drevesa ali fotografijo drevesa objavil na socialnem omrežju Facebook. Naprošamo vas, da pri objavi fotografij vključite v ključnik #missdreves, da katere izmed objav ne spregledamo. Fotografije nam lahko posredujete preko zasebnega sporočila na profil Epeka Slovenia, s ključnikom jih lahko objavite  na svojih profilih, lahko pa nam jih posredujete tudi na elektronski naslov: missdrevesmaribor@gmail.com. Prosimo, da pri vsaki objavi specificirate tudi lokacijo drevesa, ki ga predlagate (naslov ali koordinate, da si bo lahko strokovna komisija drevesa ogledala še v živo).

Komisija, ki jo sestavljata arboristka Tanja Grmovšek, prejemnica prestižne mednarodne nagrade ‘True Proffesional of Arboriculure’  in Neva Pipan, vodja projektov na Mestni občini Maribor in predsednica sveta Zavoda za turizem Maribor, bo med vašimi predlogi izbrala najlepše drevo.

Ob Dnevu Zemlje, v četrtek, 22.4.2021 ob 11. uri, pa bo pod zmagovalnim drevesom izvedena novinarska konferenca, s katero se bomo osredotočili na pomembnost varstva okolja v urbanem okolju.

NUTRIS - FOX: Sustainable food processing in a box for health and trust in the food chain - Horizon 2020 project

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: