10. oktober 2020
Maribor

Tudi v letošnjem letu Združenje EPEKA, so. p., za vas pripravlja svežo edicijo koncertnega cikla “Klasika danes? jutri?”. Koncerte letos selimo tudi na prosto, tako bo tudi drugi dogodek v ciklu, koncert trobilnega kvinteta S.A.M.B.A.,  potekal pred Galerijo Epeka, na prenovljeni Koroški cesti, le streljaj od Glavnega trga.
Začetek trobilnega kvinteta S.A.M.B.A sega v leto 2017, ko se je na prvi vaji zbralo pet trobilcev z namenom promoviranja trobil širom Pomurja. Vseh pet klasično izobraženih profesionalnih glasbenikov, ki so študij dokončali v Sloveniji, Avstriji in Nemčiji združuje ljubezen do tovrstne glasbe, kar botruje dejstvu, da je izvedba le-te še posebej na vrhunskem nivoju. Iz nekaj promocijskih, lokalno izvedenih koncertov je zadeva prerasla okvirje in se kvintet pojavlja tudi na večjih koncertih širom Slovenije. Ker so vključena vsa trobila iz visokega in nizkega registra, je z zasedbo mogoče igrati zelo raznovrstno glasbo raznih avtorjev; zvrsti od baroka, prek klasike, do poprocka, prav tako pa je mogoče najti vse sorte priredb za to obliko ansambla. Vizija ansambla je še dodatno razširiti delovanje in nadaljevati s promocijo trobilske glasbe.
Kvintet sestavljajo:
Simon Novak – Trobenta (AG Ljubljana)
Aleš Levačič – Pozavna, evfonij (KU Graz)
Marko Slavič – Tuba, baspozavna (UdK Berlin)
Boštjan Lašič – Trobenta, francoski rog (AG Ljubljana)
Andrej Rebernik – Trobenta (KU Graz)

Koncertni cikel podpira Mestna občina Maribor.

____________________

POMEMBNO OPOZORILO!

Zaradi spoštovanja preventivnih ukrepov za preprečevanje in omejitev širjenja bolezni covid-19 naprošamo obiskovalce prireditve, da se prireditve udeležijo zgolj zdrave osebe brez znakov okužbe dihal, na sami prireditvi pa je potrebno vzdrževati primerno medsebojno varnostno razdaljo 1,5 m, skrbeti za pravilno higieno kašlja/kihanja in upoštevati druga varnostna navodila organizatorja.

Skladno z 2. členom Odloka o spremembah in dopolnitvi Odloka o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 96/20) je organizator prireditve dolžan voditi seznam prisotnih ljudi. V ta namen naprošamo vse obiskovalce, da ob prihodu na prireditev organizatorju posredujejo naslednje podatke: ime in priimek ter naslov stalnega prebivališča. Če NIJZ v enem mesecu od dneva izvedbe prireditve podatkov o udeležencih prireditve ne bo zahteval, bodo omenjeni podatki varno uničeni.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: