Od januarja do marca 2017
Maribor

Od 2. januarja do 1. marca 2017 bo  Združenje EPEKA, socialno podjetje, v okviru projekta Umetniška četrt gostila pripravnika iz Univerze v Limburgu. Združenje EPEKA, so. p., se povezuje z javnimi institucijami v Evropi s katerimi sodeluje pri različnih projektih na področju znanosti, umetnosti, kulture, mladinskega polja, socialnega podjetništva itd.

Nicky Cionoiu je aktiven študent s širokim naborom izkušenj s polj umetnosti, izobraževanja, dela z mladimi in političnega aktivizma. V Mariboru se nam bo pridružil in z nami sodeloval na mnogih pomembnih projektih ter pridobival znanje in izkušnje. Spodaj lahko najdete njegov opis in ga bolje spoznate.

“Ime mi je Nicky Cionoiu, sem belgijsko-romunskega porekla in živim v Belgiji. Star sem 22 let in trenutno študiram likovno pedagogiko. Ukvarjam se predvsem z glasbo, mladinskim delom in političnim aktivizmom. Zraven te trojice imam še kopico interesov, vendar je teh preveč, da bi jih bilo na tem mestu smiselno omenjati! Nekateri mi pravijo, da sem stara duša, saj se zelo navdušujem nad atmosfero 40ih in 50ih let prejšnjega stoletja, ki se mi zdijo nadvse zanimivo obdobje. Zdi se mi, da me še najbolje opiše besedna zveza ‘kreativna stonoga’. Vem, da je ta fraza nekoliko nenavadna, vendar sem, preden sem jo zapisal, dobro premislil. Stonoga ni nekdo, ki ima o nekem polju resnično poglobljeno znanje, temveč človek, ki se znajde v mnogih disciplinah in je sposoben v njih kompetentno delovati. Noge so metafora za za mnoge veje umetnosti, ki me zanimajo. Rad pišem, rišem, ustvarjam glasbo in se ukvarjam z gledališčem. Prav na slednjem področju imam tudi profesionalno izobrazbo, saj sem prejšnje leto dobil diplomo na konservatoriju v Hasseltu. Zame sta najpomembnejši stvari, ko razmišljam o različnih poljih umetnosti, povezani z izobraževanjem in družbo. Ko oblikujemo projekt, povezan s tema dvema komponentama, po mojem mnenju dobimo nadvse zanimivo zmes. Zadnja stvar, ki bi jo želel omeniti je, da živimo na Zemlji, kar je seveda jasno. Vendar kaj se bi zgodilo, če bi živeli na Zemlji brez umetnosti? Ta bi bila ‘kar nekaj’. To je vedno dobro imeti v mislih.”

Mladinski program Združenja EPEKA, so .p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA