9. – 15. avgust, 2016
Ganja, Azerbajdžan

Združenje EPEKA, so. p., sodeluje pri usposabljanju za mladinske delavce The Role of Young People in Community Development, ki se bo v avgustu odvijalo v mestu Ganja v Azerbajdžanu. PRIJAVI SE DO 19. JULIJA!

Usposabljanje za mladinske delavce The Role of Young People in Community Development/Vloga mladih pri razvoju skupnosti je 6-dnevni projekt, ki ga organizira Ganja European Youth Capital 2016, financira pa ga Azerbaijan Youth Foundation.

Projekt se bo avgusta v okviru programa Evropske prestolnice mladih 2016 odvijal v mestu Ganja.

Cilj projekta je:

  • povezati evropsko in azerbajdžansko mladino, ki živi v primestnih in ruralnih okoljih različnih evropskih držav,
  • raziskati potrebe teh mladih ljudi,
  • razpravljati o težavah, s katerimi se soočajo, ter jih motivirati za aktivno participacijo v družbi.

Projekt bo združil 10 mladih iz Evrope in 5 mladih iz lokalnega okolja, ki bodo pet dni delali na projektu ter raziskovali mesto Ganja. Usposabljanje bosta vodila dva izkušena trenerja, eden iz lokalnega okolja, drugi pa iz evropske organizacije Rural Youth Europe. Udeleženci bodo imeli priložnost delati v mednarodnem timu, hkrati pa bodo lahko veliko izvedeli o bogati kulturi v Azerbajdžanu.

Cilji projekta:

  • Pomoč pri sodelovanju med mladimi, ki živijo v ruralnih okoljih, iz Evrope in iz Azerbajdžana.
  • Raziskati potrebe mladih, ki živijo v ruralnih okoljih, razpravljati o težavah, s katerimi se soočajo, ter ponuditi rešitve.

Mladi udeleženci usposabljanja bodo aktivno sodelovali na vseh srečanjih, pri timskem delu, aktivnostih ter pri razpravah.

Na usposabljanje, ki bo od 9. do 15. avgusta 2016 potekalo v mestu Ganja v Azerbajdžanu, se lahko prijavijo mladi, stari od 18 do 30 let, ki živijo v podeželskih okoljih. Udeleženci so lahko začetniki ali pa izkušeni mladinski delavci.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si
Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p., tjasa@epeka.si.