24. januar, 2020
Maribor

V petek, 24. januarja 2020, vas ob 18:00 vljudno vabimo v Galerijo EPEKA, Koroška cesta 8, kjer bo potekala predstavitev knjige ter otvoritev fotografske razstave “Vidiš, tukaj boš pa zdaj doma”.

V knjigi je zbranih enajst zgodb moških, ki prestajajo zaporno kazen ter fotografije njihovega zaporniškega okolja. Popisane življenjske zgodbe nam zapornike predstavijo kot osebe s preteklostjo in z morda boljšimi možnostmi za prihodnost. Knjiga po besedah Renate Zamida,  direktorice Javne agencije za knjigo, dokazuje, da literatura premika meje in ruši stereotipe.

Na predstavitvi knjige bodo sodelovali: dr. Milica Antić Gaber, urednica knjige, soavtorice dr. Nina Pergar, dr. Darja Tadič, dr. Jasna Podreka, dr. Deja Crnović in Tone Partljič, avtor spremne besede. Avtorica fotografskih podob zaporov, kjer pripovedovalci zgodb v knjigi prestajajo zaporne kazni, je Jasmina Vidmar. 
Pogovor bo povezovala Melita Forstnerič Hajnšek.

Vljudno vabljeni. Vstop je brezplačen.


Razstava bo na ogled do 28. februarja 2020. Galerija je odprta vsak delovnik od 13.00 do 16.00 in po dogovoru na epeka@epeka.si


Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: