31. januar – 7. februar, 2015
Cankiri, Turčija

Mladinska izmenjava ”Jobs of The Future” (Zaposlitve v prihodnosti) se bo od 31. januarja do 7. februarja 2015 odvijala v Turčiji v mestu Cankiri.
Projekt se dotika tematik o brezposelnosti, o brezposelnosti mladih in še posebej o zaposlitvah, ki bodo popularne oziroma bo potreba po njih v prihodnosti velika.
Skupaj z internacionalno zasedbo mladinskih delavcev in mladih se bodo ustvarjale okoliščine za primerjave med državami, institucijami in organizacijami, ki delujejo na omenjenih področjih. Predstavile in predebatirale se bodo ideje za možne rešitve in potencialne dobre prakse za soočanje s problematiko brezposelnosti mladih. Iskali se bodo načini za preslikavo in aktivacijo teh idej v države udeležencev.
Delovne metode mladinske izmenjave so s področja neformalnege izobraževanje in sicer razne delavnice, prezentacije, simulacije, igranje vlog, ekskurzije ipd.
Želena ciljna skupina so mladi od 15 do 25 let, ki razmišljajo o zaposlitvi in karieri.
Delovni jezik mladinske izmenjave je angleščina, vendar slabše znanje jezika ni ovira za sodelovanje.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti. Del povrnjenih potnih stroškov na udeleženca iz Slovenije je določen za razdaljo od 500 km do 1999 km.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo Mestna občina Maribor, Urad za mladino RS, EU program Erasmus + in EU Kultura

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si.
Koordinator projekta: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si.
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p., tjasa@epeka.si.

PROJEKT JE BIL ZARADI OBJEKTIVNIH RAZLOGOV ODPOVEDAN