7. april – 8. maj, 2016
Galerija EPEKA, Maribor

V Galeriji EPEKA bomo 7. aprila 2016, ob 19. uri, otvorili razstavo Ženska, ki je plod kreativnega sveta italijanske umetnice Serene Lune Raggi.

Serena Luna Raggi je umetnica, ki se ukvarja z raziskovanjem lepote. Bolj natančno, s tipom lepote, ki ni mišljen le kot običajna lepota, kot smo jo zasnovali v zahodni civilizaciji, temveč stremi k lepoti nepopolnosti. Začenši s podrobnostmi in barvami sodobnega križanja zahodnega sveta s kolektivnimi ikonografskimi ideali tistih kultur, ki so prepogosto stereotipno označene kot “manjvredne” in ki so po Sereninem mnenju prepolne ustvarjalnosti. Njena dela imajo močan socialni vidik, saj vsebujejo tradicije, zgodbe in števila iz romske populacije, Indije, Irana, Romunije, in Bolgarije. Njena inspiracija izvira iz ljudstev, s katerimi je povezana, zlasti s strani žensk, in se dotika njenih potovanj.

Biografija:
Serena Luna Raggi je rojena leta 1989 v Bologni. Razstavljala je v številnih galerijah v Italiji (med drugimi v Magazzini del Sale v Cervia, v Bologni, Milanu, Rimu) in Bukarešti v ArtXpert galeriji.

Spletna stran umetnice: www.serenalunaraggi.tumblr.com

Facebook stran: Serena Luna Raggi