11. julij, 2020
Maribor

V soboto, 11. julija, ob 19. uri smo v Galeriji Epeka otvorili razstavo Aleša Horvata “1938 – 2020”.

In memoriam: Dragica Horvat, Intimni oltar tihi junakinji

“V začetku leta 2020 sem izgubil tetko Dragico. Nisem želel osmrtnice. Nam pomembni ljudje si zaslužijo razstave. Spomenike v navednicah. Preprosta življenja naj od-živijo še eno verzijo. Brskam po tetkinih predalih. Nogavice, razglednice, klobuki. To je življenje za razstavo. Instalacija neke usode.”

aleshorvat.com

Avtor razstave, Aleš Horvat (r. 1973), je diplomiral diplomiral na AGRFT in študiral filozofijo na  Filozofski fakulteti v Ljubljani. Po  desetih letih intenzivnega likovnega ustvarjanja je “1938 – 2020” njegova tretja samostojna razstava.

Skladno s priporočili NIJZ je za obisk dogodka nujna uporaba mask, ki jih je potrebno nositi tako znotraj galerije kot tudi neposredno pred njo. V prostoru je lahko največ 5 oseb, ki morajo ohranjati medsebojno razdaljo 1.5 metra. Obiskovalce obveščamo, da morajo ob obisku otvoritve skladno z ukrepi za omejevanje širjenja virusa COVID-19 izpolniti seznam prisotnih, ki bo vseboval ime, priimek, natančen naslov in telefonsko številko. Seznam bomo hranili 30 dni in ga po preteku obdobja uničili.

Pokrovitelj dogodka: gabrijan

Večer – intervju z avtorjem: povezava in PDF

Prispevek na MMC RTV Slovenija: povezava in PDF

Prispevek Televizije Maribor: povezava

Prispevek Melite Forstnerič Hajnšek v Večeru: povezava in PDF

Galerija Epeka je odprta vsak delovnik med 15. in 17. uro. Vstop je brezplačen.

GALERIJA