7. – 16. oktober 2015
Haderslev, Danska

Združenje EPEKA, so. p., bo kot partnerska organizacija sodelovala pri večstranski mladinski izmenjavi “Health Academy” oziroma ”Akademija zdravja”, ki bo potekala v mestu Herdeslev na Danskem.

Projekt bo v okviru programa Erasmus + spodbujal zdrav način življenja. Vključeval bo 5 mladih iz vsake od sodelujočih držav: Romunije, Grčije, Poljske, Slovenije in Danske.

Glavni namen mladinske izmenjave je širjenje zavesti o temah povezanih z zdravjem in osebni doprinos udeležencev k rezultatom projekta. V okviru aktivnosti bodo udeleženci razvili “kuharsko knjigo” v zvezi z zdravo prehrano in zdravim načinom življenja.

Cilji projekta so:

  • Vključiti 25 mladih, ki prihajajo iz 5 različnih evropskih držav pri dejavnostih, ki naj bi spodbujale zdrav način življenja.
  • Povečati zavedanje o zdravem načinu življenja.
  • Razviti kuharsko knjigo, ki se lahko uporablja na mednarodni ravni za spodbujanje zdravega načina življenja.

V projekt bodo vključeni strokovnjaki, ki bodo izvajali delavnice, predavanja in svetovali udeležencem kako nove pridobljene informacije o trajnostnem razvoju in ”zelenem” življenju širiti naprej. Ob koncu projekta bodo udeleženci na inovativen način predstavili svoje pridobljene veščine in znanja. Za širjenje zavesti o temah zdravja pa bodo najverjetneje pogosto uporabljena popularna socialna omrežja.

Mladinska izmenjava promovira evropski certifikat YOUTHPASS.

Delovni jezik izmenjave je angleščina, vendar slabše znanje jezika ni ovira za sodelovanje, temveč spodbuda za aktivno komunikacijo in širjenje veščin.

Stroške nastanitve, prehrane in programa krije organizator aktivnosti oziroma gostujoča organizacija. Del povrnjenih potnih stroškov na udeleženca iz Slovenije je določen glede na razdaljo, kar lahko preverite tukaj: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/tools/distance_en.htm

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo Mestna občina Maribor, Urad za mladino RS, EU program Erasmus + in EU Kultura.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si.
Koordinator projekta: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si.
Promocija projekta: Tjaša Teržan, sodelavka Združenja EPEKA, so. p., tjasa@epeka.si.