7. – 10. april, 2017
Daugavpils, Latvija

Predstavnika Združenja EPEKA, so. p., Andi Janković in Špela Bojčič, sta se udeležila APV sestanka, ki je potekal v mestu Daugavpils, Latvija.

Projekt “Sen kresne noči” (Midsummer Night’s Dream), ki na podlagi proučevanja praznovanj praznikov v raznolikih evropskih regijah spodbuja solidarnost in sprejemanje drugačnosti ter kulturnih razlik. Aktivnosti v okviru projekta bodo potekale od 16. do 25. junija 2017 v Daugavpilsu.

Ključni cilji projekta:

  • spodbujati medkulturne odnose in spoznavati različna praznovanja poletnega solsticija po Evropi
  • organizirati projektne aktivnosti in uporabljati neformalne učne metode
  • zagotoviti združevanje, razvoj in izobraževanje udeležencev
  • poskrbeti za skupinske in individualne aktivnosti med projektom
  • sodelovati pri organizaciji festivalu solsticija v Daugavpilsu
  • izobraževati udeležence o različnih tradicijah in običajih povezanih s solsticijem ter praznovati stari latvijski festival solsticija v večkulturnem kontekstu

 

Projekt bo potekal v latvijskem mestu Daugavpils, ki leži v vzhodni Latviji ob reki Daugava. Za prestolnico Rigo je s 100.000 prebivalci to drugo največje latvijsko mesto. Mesto je ključno kulturno središče vzhodne Latvije z bogato zgodovino in mnogimi znamenitostmi. Več o lokaciji lahko najdete tukaj. Pri projektu bo sodelovalo 30 udeležencev iz šestih držav, ki bodo sodelovali pri raznolikih projektnih aktivnostih: spontani ulični nastopi, diskusije, izleti, prezentacije, predavanja, nabiranje zelišč, delavnice povezane s solsticijem, pokušine lokalne hrane idr.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si, koordinator projekta: Daugavpils jauniešu savienība, Latvija.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino. Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

Projekt je bil sofinanciran iz EU Erasmus+ programa – Founded by the Erasmus + Programme of the European Union.

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: