1. april, 2020
Romska postaja

Zaradi epidemije imajo dostop do zdravnika le bolniki, ki nujno potrebujejo pomoč. Platforma NYD pa omogoča kratke brezplačne posvete z zdravniki v primeru manjših težav po telefonu ali videokonferenci.

Za dostop do zdravnika je potrebno na spletni strani izbrati področje in konkretnega specializanta, si nato rezervirati termin posveta in opisati zdravstveno stanje oz. težavo, zaradi katere iščete pomoč.

Dostop do storitve

Pogosta vprašanja in odgovori:

 1. Kako deluje NYD brezplačen posvet?
  NYD vam lahko pomaga pri bolečinah in simptomih, ki jih je mogoče opredeliti na daljavo, brez fizičnega pregleda. Preko varne video povezave vam bo pri vaši zdravstveni težavi pomagal naš izkušen zdravnik. Postopek poteka v nekaj enostavnih korakih. Izberete zdravnika in prost termin ter izpolnite vprašalnik, s katerim potrdite termin. Nato sledite navodilom, ki jih prejmete na e-poštni naslov.
 2. S kakšnimi težavami se lahko obrnem na NYD?
  Glede na trenutno situacijo v svetu, zaradi izbruha SARS-Cov-2 se s težavami, ki niso povezane s to boleznijo težje obrnete na zdravnika. V primeru, da ste se znašli v tej situaciji vam ponujamo enostavno možnost varnega in brezplačnega posveta iz udobja vašega doma. Na se lahko obrnete z vsemi težavami, ki niso življenjsko ogrožujoče.
 3. Ali mi lahko predpišete recept za zdravilo?
  Za možnost predpisovanja zdravil se prosim individualno pogovorite z našim zdravnikom.
 4. Kdo so zdravniki, ki svetujejo?
  Vsi naši zdravniki imajo večletne izkušnje, in se dnevno srečujejo z najrazličnejšimi težavami svojih bolnikov. Zdaj pa bodo z veseljem brezplačno pomagali tudi vam in na ta način pomagali pri omejevanju kontakta z drugimi osebami.
 5. Delovni čas
  Nimamo fiksnega delovnega časa, trudili pa se vam bomo pomagati čim večji del dneva.
 6. Ali lahko storitev uporabim za svojega bližnjega ali za svojega otroka?
  V kolikor imate bližnjega, ki ni vešč osnovne uporabe računalnika, lahko vprašalnik izpolnete v njegovem imenu in prisotnosti ter mu zagotovite video klic, pri katerem pa mora biti prisoten. Prosimo vas, da upoštevate splošna priporočila, ki veljajo za omejevanje prenosa okužbe s Covid-19 in svojih bližnjih ne izpostavljate možnosti okužbe. Kadar želite posvet za svojega otroka, vas prosimo, da izberete specialista pediatra.
 7. Varnost podatkov
  Zagotovljena je varnost podatkov v skladu z GDPR
 8. Kdo lahko vidi moj vprašalnik in videoklic?
  Vaš vprašalnik in videoklic lahko vidi samo zdravnik, ki ste si ga izbrali.
 9. Ali se podatki iz vprašalnikov shranjujejo?
  Podatki iz vprašalnikov so namenjeni le učinkoviti in kakovostni storitvi in jih ne shranjujemo ali obdelujemo.
 10. Tehnična pomoč pri uporabniškem vmesniku
  Za pomoč se prosimo obrnite na info@nyd.care

Vir

Za več informacij nas kontaktirajte preko elektronske pošte ali na facebooku.

EU Skladi

Projekt delno financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve  in enake možnosti in Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega  sklada. Operacija se financira iz Operativnega programa za izvajanje  evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, 9. prednostne osi “Socialna vključenost in zmanjševanje tveganja revščine”, 9.1 prednostne naložbe “Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti”, specifičnega  cilja 9.1.2 “Opolnomočenje ciljnih skupin za približevanje trgu dela”.