23. maj, 2019
Brdo pri Kranju

Predstavniki Združenja EPEKA, so. p., so se udeležili CMEPIUS-ove valorizacijske konference Od Nice do potice.

Valorizacijska konferenca CMEPIUS je njihov najpomembnejši letni dogodek. Odkar skrbijo za programe EU, je konferenca postala stalnica. Z njo ovrednotijo in širijo rezultate številnih primerov dobre prakse ter projektov na področju mednarodnega sodelovanja, s katerimi slovenske izobraževalne institucije bogatijo in spreminjajo naš izobraževalni prostor. Konferenca predstavlja prostor, v katerem si znanje in izkušnje delimo, širimo in plemenitimo. Udeleženci konference dobimo nove ideje za svoje delo v mednarodnem okolju, navežejo poznanstva z domačimi in tujimi kolegi in se vrnejo domov motivirani, s svežimi idejami za svoje delo.

Letošnja konferenca je bila posvečena vplivu projektov na lokalno okolje, medsebojnem povezovanju, občutku pripadnosti, smiselnosti svoje vloge na področju, kjer živimo in delujemo. Namen je prepoznati doprinos programa Erasmus+ tudi med tistimi akterji, ki niso direktni pogodbeniki/prijavitelji ter na drugi strani krepiti vlogo institucij formalnega in neformalnega izobraževanja kot središče lokalne skupnosti.

Govorili smo o sodelovanju med različnimi akterji v okolju, tako izobraževalnimi institucijami, kot nevladnimi organizacijami, podjetji, občinami in drugimi. Kot po navadi smo delili primere dobrih obstoječih praks in obenem nudili prostor za ustvarjanje novih povezav, projektov in sodelovanja.

GALERIJA

Združenje EPEKA, so. p., podpirajo: