13. – 18. februar, 2017
Bukarešta, Romunija

Združenje EPEKA, socialno podjetje, sodeluje kot partner pri mladinski izmenjavi Delajmo čim pametneje (“Work As Smart As Possible”), ki se je odvijala v romunskem glavnem mestu Bukarešta med 5. in 12. februarjem 2017. Pri projektu je sodelovala skupina 30 mladih iz Danske, Estonije, Romunije, Slovenije in Turčije.

Projekt je nastal kot odgovor na potrebe mladih, ki se v sodobni družbi soočajo z nepredvidljivim in hitro spreminjajočim trgom dela. Namen projekta je, da tekom osmih dni izgradi delavne sposobnosti skupine udeležencev, ki se bo skozi dneve soočala z različnimi profesionalnimi aktivnostmi. Udeleženci bodo prejeli znanja potrebna za delovanje v dinamični sodobni družbi in za prilagoditev številnim spremembah na trgu dela. Udeleženci prihajajo iz lokalnih okolij partnerskih organizacij, 8 udeležencev pa bo izbranih tudi iz različnih ogroženih skupin, ki zaradi socialnega in ekonomskega ozadja težje dostopajo do delavnih mest. Metodološko bo izmenjava temeljila na neformalnih učnih procesih – predstavitvah, debatah in delavnicah. Program vključuje številne kulturne delavnice, na katerih bodo udeleženci spoznavali različne večkulturne fenomene, se vključevali v debate z aktualnimi demokratičnimi vodjami, pripravljali in poslušali prezentacije, ki bodo obravnavale akutna evropska vprašanja in hipotetične odgovore nanje. Prav tako se bo tekom projekta sodelovalo s podjetji iz realnega sektorja, ki bodo ponudila svoje poglede na obravnavano temo. Sodelujoči bodo razdeljeni v pet multikulturnih skupin. Končni izdelek bodo 15 minutne predstavitve in videi, ki bodo vključevali znanja in veščine, ki se bodo jih naučili tekom projekta.

Za več informacij pošljite e-mail z motivacijskim pismom in CV-jem na epeka@epeka.si

Koordinator projekta partnerske organizacije: Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., stefan@epeka.si.

GALERIJA

Projekt je podprt s strani EU programa Erasmus+

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.