29. maj, 2023
Andragoški zavod Maribor

Združenje EPEKA, so.p., je znotraj tečaja 10-prstnega tipkanja za otroke izvedlo delavnico o varni uporabi interneta ter preprečevanju kraje identitete.

Namen delavnice je bil omogočiti otrokom, da pridobijo temeljna znanja o varnosti na spletu. Skozi interaktivno učno izkušnjo smo skupaj raziskovali smernice varne uporabe interneta, nasvete za zaščito osebnih podatkov in preprečevanje kraje identitete.

Zavezani smo k temu, da otrokom pomagamo razumeti, kako ostati varni na spletu in kako prepoznati morebitne nevarnosti. Spodbujali smo jih, da razmišljajo o varni rabi socialnih omrežij ter o tem, kako lahko zaščitijo svojo identiteto. Posebno pozornost smo namenili tudi vprašanju kazenske odgovornosti, ki je neposredno povezano s to problematiko.

Verjamemo, da je pridobivanje teh znanj pomembna stopnica k odgovorni in varni uporabi interneta. Otroci so imeli priložnost postavljati vprašanja in se pogovarjati o svojih izkušnjah, kar je prispevalo k boljšemu razumevanju in ozaveščenosti. Skupaj gradimo varnejši digitalni svet za naše otroke.

Galerija