18. julij, 2016
Ljubljana, Slovenija

Štefan Simončič, predsednik Združenja EPEKA, so. p., se je v ponedeljek, 18. julija 2016, udeležil delavnice Socialno podjetništvo v Sloveniji in v ZDA, ki se je od 18. ure naprej odvijala v prostorih Ustvarjalnika v Ljubljani.

Namen delavnice je bil spodbuditi razpravo in prenesti znanja, ki so potrebna za razvoj inovativnih in uspešnih socialnih podjetij v Sloveniji.

Mesto Boulder v državi Colorado je med najuspešnejšimi mesti v Združenih državah Amerike na področju spodbujanja start-up podjetij, socialnih inovacij in socialnega podjetništva. Z delavnico se je spodbudilo povezovanje, sodelovanje in izmenjava znanj med ZDA in Slovenijo.

Na delavnici so sodelovali:

George Deriso, profesor podjetništva na univerzah Watson in Colorado, mentor in trener start-up podjetij z bogatimi izkušnjami iz podjetništva in pestro poslovno kariero. Ustanovil in vodil je kar 9 start-up podjetij.

Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije pristojen za socialno podjetništvo in član ekspertne skupine za socialno podjetništvo GECES Evropske komisije.

Nena Dokuzov, vodja sektorja za socialno podjetništvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije in nadomestna članica ekspertne skupine za socialno podjetništvo GECES Evropske komisije.

Matija Goljar, vodja Ustvarjalnika, mentor in trener novih start-up podjetij.

GALERIJA

rs_mgrt ustvarjalnik