13. julij, 2017
Gorišnica

Čas je za delo na prostem! Združenje EPEKA, so. p., pripravlja delovni tabor v okviru projekta Fair Employment – Mladi z manj priložnostmi s pomočjo mladinskega dela do zaposlitve

Z udeleženci projekta se bomo za en poletni vikend premaknili iz urbanega okolja ter šli v občino Gorišnica, kjer se bomo naužili svežega zraka, hkrati pa se pobližje spoznali s kmetijskimi dejavnostmi. V okviru delovnega tabora se bomo naučili tudi pobiranja Ptujskega lüka; avtohtone sorte rdeče čebule, zaščitene z geografsko označbo, pridelane na integriran način. Na Ptujskem polju ga pridelujejo že več kot 300 let.

Mladim lahko delovni tabor povezan s kmetijstvom prinese nove delovne izkušnje, jih seznani z različnimi možnostmi, ki jih imajo na področju zaposlovanja v kmetijstvu, jim približa smisel za skrb za okolje in prostor ter jim omogoči, da se pobližje spoznajo z delom v kmetijskem obratu.

Mladinski program Združenja EPEKA, so. p., podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – Urad RS za mladino. Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

GALERIJA