8. marec, 2016
Maribor in Ljubljana

Družita nas drugačnost in socialni čut do tistih, ki so pozabljeni in potisnjeni na rob. Verjamemo v sočutje in dobro voljo s katero se lotevamo naših vsakodnevnih izzivov. In ti izzivi so v veliki meri na obeh straneh udejanjeni za štedilnikom (Romani kafenava, Mb in Gostilna Dela, Lj)

Ker imamo radi izzive in ker radi presenečamo naše goste, smo se odločili, da jih razveselimo z novo potezo – Kulinarično izmenjavo. Za en dan bomo zamenjali člana ekipe in en dnevni meni.

Prijazno vas vabimo, da nas obiščete, spoznate in postanete del naših zgodb.

Dober tek in Čerolče lače!

FB dogodek: https://www.facebook.com/events/465073563676722/

————————–————————–
Na kratko o tem kdo smo:

ROMANI KAFENAVA je prva romska restavracija v EU, ki ob enem ohranja romsko kulturo, vključuje Rome v družbo in delovno okolje, jih na neformalen način izobražuje za delo v restavraciji in zmanjšuje predsodke in stereotipe o Romih. Restavracija deluje po principu socialnega podjetništva, kar pomeni, da ves dobiček vlaga v ohranjanje in odpiranje novih delovnih mest.
http://romani-kafenava.si/

GOSTILNA DELA nudi možnost poklicnega učenja in usposabljanja na konkretnem delovnem mestu različnim skupinam mladih (mladi brez dokončane izobrazbe, stari med 17 in 25 let, mladi invalidi do 30. leta oziroma druge osebe s posebnimi potrebami), ki se iz različnih razlogov soočajo s težavami pri zaposlovanju. Namen takšnega učenja je razvoj socialnih veščin, pridobivanje delovnih izkušenj, delovne rutine in delovne motivacije.
https://www.facebook.com/Gostilnadela/?fref=ts
http://www.centerkontura.si/