8. – 14. maj, 2022
Larnaka, Ciper

Kaj povezuje Moniko iz Litve, Saro iz Češke in Julijo iz Romunije? Vse delajo z mladimi. Evropski program Erasmus+ (učna mobilnost mladinskih delavcev) jim je omogočil, da so se na Cipru srečale s še 33 mladinskimi delavci iz 11 držav na usposabljanju DOTS – Living and learning in a connected world. Usposabljanje je med 8. in 14. majem v Larnaki na Cipru gostila organizacija SEAL CYPRUS. 

Tečaj usposabljanja je bil osredotočen na digitalne kompetence in medijsko pismenost, ki sta tesno povezani in oba temeljita na isti osnovni veščini kritičnega mišljenja. Usposabljanje je bilo namenjeno opolnomočenju mladih z razvojem kompetenc, izboljšanju njihovih zaposlitvenih možnosti ter izobraževanju o digitalni in medijski pismenosti. 

Tema tečaja je bila usposabljanje mladinskih delavcev, kako postati kritično angažirani potrošniki medijev in pridobiti orodja za pametno, varno in etično uporabo digitalnih medijev. 

Mladinski delavci so se usposobili na področjih, kot so uporaba informacijsko-komunikacijskih tehnologij pri mladinskem delu, spremljanje digitalizacije družbe, spopadanje z lažnimi novicami ter načrtovanje, oblikovanje in vrednotenje digitalnega mladinskega dela.  

Sodelujoči so zastopali Bolgarijo, Ciper, Češko, Estonijo, Nemčijo, Grčijo, Italijo, Litvo, Poljsko, Romunijo, Slovaško in Slovenijo. 

Udeleženci so imeli priložnost obiskati muzej Pierides, kjer so si ogledali muzejsko zbirko družine Pierides, ki vključuje nekaj najbolj reprezentativnih predmetov ciprske civilizacije. 

Našo organizacijo EPEKA so zastopali trije delegati: Kaja Likar, Polona Hazl in Miro Rosić. 

Projekt je podprt s strani evropskega program Erasmus+. 

Več informacij na: https://sealcyprus.org/our-projects/dots/ 


PARTNERJI 


Združenje EPEKA, so.p., podpirajo: